Kombinácia zdravé jedlo, poctivosť a láskavosť vytvorila Will Salas

Podnikanie v gastro biznise nie je vôbec ľahká úloha. V konkurencii množstva prevádzok sa rozhodne nesmiete stratiť a je nutné dávať dôraz na zlepšenia. O obľúbenosti rozhodujú niekedy maličkosti a často chýba kontakt so zákazníkom. Will Salas dbá na to, aby ste sa u nás cítili príjemne a vychutnali si zdravé jedlo. Komunikácia so zákazníkom a navodenie príjemnej atmosféry je to, na čom si zakladáme. Je pre nás dôležité, aby jedlo nebolo to jediné, kvôli čomu nás navštívite. Vždy sa s vami radi porozprávame a prípravu vášho jedla môžete sledovať doslova v priamom prenose. Vzťah so zákazníkom máme na prvom mieste a sme radi, keď vám môžeme ponúknuť niečo naviac.

Rovnako to je aj s našim príbehom. Rozhodli sme pre vás pripraviť menší rozhovor s Danielom Pavlovičom, ktorého určite poznáte spoza pultu. Pokiaľ vás zaujíma, čo stojí za našim názvom Will Salas alebo čo pripravujeme do budúcnosti, rozhodne si prečítajte náš rozhovor.

Čo stojí za prvým impulzom otvoriť bistro so zdravým stravovaním? Ako ste sa ku tomu dopracovali?
Doma sme zmenili prístup k jedlu. Začali sme sa zaujímať čo jeme, aké potraviny jeme, čo obsahujú potraviny, ktoré kupujeme. Začali sme jedávať viac častejšie ovocie, zeleninu a orechy a oriešky. Pôvodný impulz bol robiť mix očisteného ovocia a zeleniny priamo ku konzumácii. Mali sme v pláne otvoriť prevádzku, v ktorej by sme ovocie čistili, krájali a balili do misiek rôznych hmotnosti.
Predstavte si, že by ste si mohli kúpiť na kocky nakrájaný melón alebo mango za primeranú cenu….

Kde ste získali skúsenosti s prípravou jedál?
Nič výnimočné – doma, vždy ma to bavilo už od mladosti, osobitne grilovanie, minútky. Rád som experimentoval.

S akými ťažkosťami ste sa stretli pri začiatkoch s gastro podnikaním?
Jednoznačne to boli sklamania s ľuďmi. Príliš sme dôverovali a dlho trvalo, kým sme si uvedomili, že to čo nám zamestnanci hovoria sa nezhoduje s tým, čo si myslia, čo robia a čo cítia.

Ako by ste priblížili koncept Will Salas? Prečo práve odkazujete na hlavného hrdinu filmu Vymedzený čas?
Film Vymeraný čas je podľa mňa silný film. Svojou pochmúrnou atmosférou, v ktorej hlavný hrdina funguje za každých okolností so cťou. Je oporou pre svojich blízkych ľudí, takže vzťahy má v rebríčku hodnôt na prvom mieste. To je mi blízke. Ďalšia zásadná vec, ktorá ma zaujala, v konečnom dôsledku skutočná cena všetkého nie je meraná peniazmi, ale časom. Všetko stojí čas a ten je už teraz najvzácnejší.
Takže kombinácia zdravé jedlo, poctivosť a láskavosť vytvorila prevádzku Will Salas.

Komu budú chutiť Vaše jedlá? Navštevujú Vás aj nevegetariáni?
Všetkým budú chutiť ;o) teda aj tým, čo zdravú stravu neriešia. V tom je to skvelé, príde človek, ktorého znervózňuje náš slogan Zdravo, chutne, s úsmevom a vysvetľuje, že hľadá niečo, čo ho zasýti, že nechce iba šalát. No a keď odchádza, je nasýtený, spokojný a hlavne prekvapený – pretože dostal teplé jedlo so zdravými surovinami a chutne uvarené. Odchádza sýty a hlavne vitálny.
K nám chodia nielen športovci, vegetariáni alebo alergici – najedia sa u nás všetci. A sme radi, že sa všetci vracajú.

Čím sa odlišuje Will Salas od iných prevádzok so zdravou výživou? Čím je výnimočný?
U nás nenájdete ani jeden polotovar. Nenájdete tu cukor, bielu múku alebo vegetu. Nemáme mikrovlnky. Varíme pred vašimi očami, neschovávame sa v zadných miestnostiach, ale sme pred Vami. Máte možnosť vidieť ako dodržiavame hygienu, máte možnosť nás pri príprave pozorovať, alebo nám povedať, čo chcete pridať a čo vylúčiť. No a druhá vec – tak ako Will Salas – záleží nám na vzťahoch. Je to určitý druh blízkosti, ktorí dávame do komunikácie s našimi stravníkmi. Sme pre nich veľmi dôležití, lebo varíme ich jedlo. Oni sú pre nás veľmi dôležití, lebo nám dôverujú a prichádzajú k nám opakovane.

Určite máte plány do budúcna. Na čo sa môžu zákazníci tešiť?
Chceme rozšíriť našu ponuku raňajok a obedov o systém detoxikačných programov, rozšíriť ponuku jedál o grilované minútky, chceme doplniť ponuku našich zdravých koláčov. Plánujeme sa zúčastňovať v sezóne rôznych akcií ako sú hody a jarmoky. Máme čo ponúknuť a máme čím prekvapiť.